Thursday, December 22, 2011

Kenapa bertudung?




example

aku bertudung kerana niat hati yang ikhlas tanpa paksaan,mmg dulu aku tak pakai tudung,tp tak menjolok mata,ade satu saat bile sesorang perempuan memandang ku dengan penuh sayup,senyum tanpa menoleh orang lain,perempuan tu pakai purdah hitam,mata dia cantik sangat,bila nampak aku,die buka purdah die,die lalu dekat aku senyum sampai aku hilang pandangan dari dia,dalam hati aku "aku tak pakai tdung,die pakai tudung litup padang aku senyum,kenape?" penuh tanda tanya sampai satu saat ble aku bercinta dengan anak orang kuat jugak agama nye,tp ayah n ibu nye aje ye,kami still rockers. hehe. okey2.cter balik, bler jumpe ayah n ibu die,aku ngan slumber takde rasa malu pun jumpe ayah n ibu tak pakai tudung padahal tahu diorang kuat agama,and lepas pada tu die pun takde sikit pun cakap apa2 buruk pasal aku bila aku tak pakai tudung,samapi satu saat ble berjalan lagi jumpe seorang perempuan juga lg pakai tutup litup kali nier berbeza,pakaian aku takdelah seksi mana pun tp die baik punye sound "eh awak orang islam ke?saya nak tanya sikit?" dengan bangga aku ckp lah mmg aku orang islam nak tanya ape.die kate ape auw die ckp......"islam erk?kenapa tak pakai tudung?mcm mana nak beza kan orang islam dengan orang tak islam nie? kena tanya satu persatu ker?tak malu ye tak pakai tudung?"....pergh amek kau setepek kene,mmg sangat malu okey korang?aku malu habes,tak terkate ape,hanye mampu terkedu,die bla cmto je,aku tak tahu nape,ramai lg perempuan tak pakai tudung kat situ,aku jugak jadi sasaran?hahaha.so pas pada tu,aku terpikir2,masih tak faham lg ker? ble orang lain yang warak hanye mampu senyum dekat kau,kau still tak malu,nak guna cara kasar or teguran baru rasa malu?haaa cmto lah.hehe. aduy!cerita nie takde kene mengena dgn orang len,nie btol2 kisah benar tentang aku,maaf ye kawan2 kalau terase,just share je.cter sbnr nape aku pakai tdung. :)

Monday, May 30, 2011

rindu Daniel Lee!!



sent back along


miss this little boy okay! could take some pictures at my lappy in car..
ikhmaldanielnoorzailee sent this boy at KKB( rumah opah dia)
ayah dia want their back to the penang! maybe they want to go vacation

before sent this boy :

1. selalu buat aku marah
2. selalu nakal
3. suka nyanyi lagu yang aku tak suka
4. tidur malas kemas tempat tidur
5. baju letak merata2
6. malas like a crazy k! HaHa
7. suke menjawab
8. melawan its number one (1) !
9. kerja suka tangguh2!
10. suke gaduh ngn atok die! n aku!

haa full 10 taw!top 10 si ikhmal daniel nie,okay when he was not at home, desolation of this house..akui sikit lah kan.kalau tak die nie tempat aku n abah suke mrh2 lah kan.every second die asyik kene tgur je.ade je die wt xkene.hehe.mmg pakcik sorang nie.selalu jelah menyepah kan..menci aku,ble suruh suka cakap "nanti kejap" bila kite marah die,die suka balas "elok2 sikit" xpun "igt adik2 die nie" tu jela ayat die.belajar ngn kawan2 die uh tu..haha.okay cuti sekolah 2minggu,so 2minggu lah xdapat jumpe die.ouh so rindu sebenarnye.walaupun die suke wat aku marah n sakit ati!benci pun ade kekadang!haha.baru plan nk bawak die g gambang kat kuantan lastly ayah die nak amek pulak.ape kan daya?anak orang kan.lagipun ayah n bu die rindu kot.now xde sape nak kacau aku,xde sape nk terperanjatkan aku selalunya,xde sape nk wt aku marah,xde sape nk wt sepah kan?haha.yg len okay lagi tang wt sepah tolong sikit!acu tak suke okay!ahaha.okay now to along daniel lee,jage diri elok2 k..acu,uwe n atok rndu kamu.. =)



Friday, May 20, 2011

ITS ABOUT HIM!! ZAKI love ya! =)

Cause I'm all about him him him him him
And his all about me me me me me
And we don't give a dang dang dang dang dang
About nobody-e-e-e (x2)

Well
Had him shooting for me like a?
Every guy was a knock out, ?
But not none of um had?
That's my thing
It's not enough to have boss
Small?
One day by starbucks
I bumped into a guy rocking black chucks
He said excuse me beautiful

I said aww chucks
Then he asked for hey wanna grab lunch?

Never ever ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie-i
Think I'm falling and I dno why
But I won't fight these butterflies

Cause I'm all about him him him him him
And his all about me me me me me
And we don't give a dang dang dang dang dang
About nobody-e-e-e (x2)

And I swear what we have just is super cool
The way his always in my head like a blue?
I got a text from him he said just come through
Told me he wants to kick it kunfu
Don't do nothing much at all
Just me and his boys watching football
He asked for a kiss so I gave him two
He said why thank you baby

Thursday, April 28, 2011

ouh tidak! JEHAN MISKIN!!!!!!!!!!


admire gler dengan jehan miskin!

Saturday, April 2, 2011

2/4 my engagement day



it was moment in my life!!!
to my zaki, i love you more more n more.
that day i think you prove your love to me even engaged. =)

take a look my engagement day pictures,waiting all my pictures from my photographer..hehehe.so for now only that i have!











those words : in engagement its filled with challenges and obstacles.. so i and my fiancee must be strong to face any problem with us.. i do pray our relation will getting married.insyALLAH..


syg,i really2 hope me always remain in yr hearts...
stay love! stay believe! stay remember! =)
to my zaki,

Monday, March 21, 2011